Onderhoud

Onderhoud

Het onderhouden van uw deuren en zonwering is erg belangrijk, u wilt namelijk wel dat alles naar behoren blijft werken. Ook verleng je de levensduur hiervan als je geregeld onderhoud pleegt of laat plegen.

 

Onderhoud garagedeur

Wanneer u 1 jaar geleden een garagedeur heeft laten plaatsen, dan kunt u het best een van onze monteurs de veren laten nakijken. Waarschijnlijk moet het even opnieuw worden afgesteld en dit kan je het beste laten doen door een erkend monteur

Ieder jaar moet u zelf even de panelen controleren op schade, slijtage of roest. Het beste kunt u ook een afspraak maken met een van onze monteurs met betrekking tot het testen of controleren van de veren en het balans van de deur controleren. Ook moet u de kabels, de looprol, de scharnieren, panelen, en de veerbreukbeveiliging controleren op schade of slijtage. Ook moeten de veren worden gesmeerd en gespannen.

 

 

Onderhoud zonwering

De binnenzonwering kan over het algemeen zelf onderhouden worden. De buitenzonwering is een ander verhaal. Dit moet wel worden gedaan door een professional. Al helemaal wanneer u een elektrisch systeem heeft, wat storingen kan geven. Wanneer u zelf uw buitenzonwering schoonmaakt, probeer dan wel om agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden. Deze kunnen namelijk uw zonwering beschadigen of vieze vlekken achterlaten. Wanneer het doek beschadigd of vervuild is kunt u deze altijd door uw specialist laten vervangen.

De levensduur van buitenzonwering ligt tussen de 10 en 20 jaar. Wanneer u denkt dat uw zonwering aan vervanging toe is, kunt u deze door ons laten vervangen. Zo kunt u weer jaren genieten van een mooie zonwering.